Doel zanglessen

Iedereen heeft een doel als hij aan zangles begint. Mijn insteek is het om tijdens de les ruimte en tijd te maken voor de emoties die op dat moment spelen. Niet voor niets zijn zang en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik streef ernaar om in een prettige, ontspannen sfeer te werken aan ademtechniek, houding, intonatie en de ontwikkeling van stemvolume en stemomvang.

Mijn eigen doel is bereikt als je de basistechniek van het zingen op een relaxte manier onder de knie krijgt, waardoor je met meer plezier zingt, waardoor je ook weer makkelijker zingt! Je op je gemak voelen bij je docente is daarbij heel belangrijk. Welke muziekstijl bepaal jij, of bekijken we samen.

Persoonlijke klank ontwikkelen: in deze tijd van Idols, X-Factor en andere tv-programma’s heb je snel, bewust of onbewust, de neiging om een bepaald klankideaal na te streven. Vaak blijkt er, als je dit idee kunt loslaten, iets veel mooiers in je te zitten. Namelijk jouw eigen persoonlijke klank, waarmee je ook nog eens je stem geen geweld aan doet. Dus niet imiteren, maar samen zoeken naar jouw persoonlijke klank.