Over

Even voorstellen: wie is Saskia Verhoeven?

Ik ben opgegroeid in een artistiek gezin en begon mijn muzikale carrière op zeer jeugdige leeftijd op de piano. Toen ik 7 jaar oud was, startte ik met vioollessen, die ik na enkele jaren voortzette bij de bekende violiste Jeanelotte Hertzberger. Toch was zingen altijd mijn eerste passie.

Toen ik op veertienjarige leeftijd mijn eerste zanglessen van de bekende zangpedagoog en ademtherapeut Bram Balfoort ontving, bleek hoe diepgeworteld de gepassioneerde liefde voor deze discipline was en is. Na bij de Amerikaanse bas/ bariton Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gestudeerd te hebben, vervolgde ik mijn studie aan het Utrechts Conservatorium bij de bariton Udo Reineman, bij wie ik enige jaren later afstudeerde. Na mijn reguliere studie ben ik nog jarenlang gecoacht door de bekende Engelse mezzosopraan Carolyn Watkinson.

Na mijn studie legde ik me met mijn vaste begeleider toe op het liederen repertoire en gaf diverse recitals in binnen- en buitenland, die heel goed ontvangen werden. Daarnaast vertolkte ik verscheidene kleinere en grotere rollen in bekende opera’s. Ook werkte ik mee aan diverse operetteproducties en opvoeringen van missen.

Daarnaast verleen ik regelmatig mijn medewerking aan losse projecten, zeker als die projecten ten doel hebben de jeugd in contact te brengen met klassieke muziek.

Ik ben moeder van twee zonen en combineer deze uitdagende onderneming met een succesvolle zanglespraktijk waaraan ik heel veel plezier beleef. Ik geef les aan jong en oud, aan mensen met veel ervaring en zonder enige ervaring. Mijn manier van lesgeven is laagdrempelig en op maat gesneden.